top of page

Koirahoitolan valinta - koiranomistajan tärkeimpiä päätöksiäMiten valita oikea koirahoitola?


Vähän väliä saa lukea somesta, mitä koirahoitolaa suosittelet? Vastauksia tulee yleensä laidasta laitaan ja se on hyvä asia – yleensä ottaen koirahoitola toiminta Suomessa on erinomaista. Koirat hoidetaan hyvin ja jokainen perustaa oman arvionsa pääasiassa omiin kokemuksiinsa perustuen. Ymmärrän kuitenkin, että ei ole helppoa viedä rakasta ystävää vieraaseen paikkaan omasta tutusta ympäristöstä - siksi se onkin yksi isoimmista päätöksistä koiranomistajan elämässä.


Yleisiä kriteereitä koirahoitolan valinnassa


Mikä siis saa ihmiset valitsemaan hoitopaikan? Mielestäni hoitolan valintaan eniten vaikuttaa (satunnaisessa järjestyksessä) sijainti, arvostelut, hinta, omat ja tuttavien kokemukset, palvelut, olosuhteet – ympäristö ja rakennukset, koko, ammattitaito ja koirien kohtelu, lenkkimaastot, some, nettisivut, ajanvaraus jne. lista on loputon, mutta näin tärkeimpiä mainitakseni! Ja joku arvostaa yhtä kriteeriä enemmän kuin toinen - omiin arvoihin perustuen. Ei ole oikeita eikä vääriä asioita, jokainen miettii sen omalta kohdaltaan.


Näitäkin asioita voisi pilkkoa vielä pienempään esimerkiksi sijainti – joku arvostaa hyvien kulkuyhteyksien lähellä, joku läheisyyttä, joku maaseutua, luontoa ja joku kaupunkia, puistoja, onko matkan varrella jne. Jokaista kohtaa voisi edellä mainitun mukaisesti analysoida tarkemmin, mutta jätän sen nyt jokaisen itsensä mietittäväksi.


Palvelukokonaisuus ratkaisee koirahoitolan valinnan


Monen eri hoitolan vertailussa kannattaa listata hoitoloiden plussat ja miinukset, omasta näkökulmasta katsoen ja varsinkin sen hoidettavan koiran näkökulmasta ajatellen. Haluatko koirallesi vastaavan hoidon mitä se kotonasi saa, haluatko vaihtelua ympäristöön, haluatko sille seuraa vai omaa rauhaa, haluatko elämyksiä, millaisia palveluita jne. Uskon, että jokaiselle koiralle löytyy sen tarpeita vastaava hoitopaikka. Ja kun olet saanut hoitoloiden ominaisuudet listattua, katso mitkä hoitolat jäivät plussan puolelle lopputuloksissa ja valitse hoitola sen mukaisesti. Mutta varaudu myös siihen, että haluamaasi hoitolaan ei välttämättä juuri haluamallesi ajankohdalle enää löydy vapaita paikkoja, jolloin valitset sitten seuraavan omalta listaltasi.
Käy tutustumassa eri koirahoitoloihin etukäteen


Monessa koirahoitolassa voi käydä tutustumassa ennen, kuin varaa hoitopaikan. Näe paikka omin silmin koirasi kanssa ja tee sitten vasta valintasi hoitopaikasta. Jokainen meistä muodostaa itse lopullisen mielipiteen paikasta, kun itse näkee, kokee, haistaa, tuntee ja kuulee omilla aisteillaan. Jokainen meistä tuntee oman koiransa ja osaa miettiä, oliko koiran hyvä tulla juuri tähän ympäristöön vai oliko se siellä toisessa paikassa kuitenkin rennompi? Kohtaako ennakko-odotukset paikasta toteutuneeseen vai oliko paikka siihen verraten paha pettymys tai päinvastoin, oliko paikka parempi kuin odotit?

Toivon, että kirjoituksestani on apua miettiessäsi oikeaa hoitopaikkaa ja löydät rakkaalle karvakaverillesi juuri hänelle sopivan hoitopaikan – hyviä koirahoitoloita on Suomi pullollaan.


Oikein ihanaa kesää ja hoitohetkiä kaikille!


-Mari, koirahoitola Lumetta yrittäjä-

257 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page