top of page

Koirahoitola Lumettan kuulumisia


Pitkästä aikaa on aika pysähtyä koneen ääreen, vaikka arjen kiireet painavat päälle. Ensiksi haluan kiittää kaikkia asiakkaitani, että olette pitäneet koirahoitolan toiminnan vilkkaana ja olen saanut mahdollisuuden laajentaa toimintaa uusien tilojen myötä. Rakensimme touko-kesäkuussa uusia ulkotarhoja koppeineen 4 kpl sekä koiratalon missä on 4 paikkaa omine tarhoineen. Asiakaspaikkoja on nyt siis yhteensä 13 kpl entisen viiden sijaan ja mikä parasta, kaikissa niissä on mahdollista ulkoilla omassa tarhassa eli ei tarvitse olla neljän seinän sisällä. Toki koirien karvanlaatu ja sääolot tässä huomioiden. Tämän lisäksi olemme korottaneet Lumijoki varren juoksuaitauksemme 180 cm korkeaksi, joten hoidokeilla on nyt kaksi suurta juoksuaitausta käytössä hihnaulkoilujen lisäksi.

Kennel Lumetta on myös ollut tänä vuonna aktiivisena eli olemme saaneet iloita kahdesta lapinporokoira pentueesta. Onnea vielä kerran kaikille kodeille, jotka saivat kasvateistamme päiviensä sulostuttajan, toivottavasti vielä kuulemme heistä.


Koirahoitolan toimintaan vaikuttaa monta asiaa


Nyt haluan avata ajatuksiani koirahoitolani perustoiminnasta, sillä koen että aina ei ymmärretä sitä, miksi en ota koiria hoitoon, vaikka kalenterissani ei ole kaikki huoneet varattuja ja silti hoitola on merkitty täydeksi.


Koirahoitolassa hoidetaan erilaisia yksilöitä


Kaikki hoitolaiset hoidetaan mahdollisimman hyvin ja tehdään kuten olemme sopineet. Joudun varaustilanteissa aina miettimään, millaisia yksilöitä meillä on hoidossa eli kuinka vaativia tai helppoja koiria, millaisia palveluita on juuri silloin eli joskus johonkin yksilöön täytyy käyttää huomattavasti enemmän aikaa kuin toiseen, jotta voin toteuttaa hoidon mahdollisimman turvallisesti ja laadukkaasti. Usein huoneissa on myös enemmän, kuin yksi koira, joka tuplaa tai triplaa helposti koiriin käytettävän ajan. Olen kuitenkin vielä tässä yksinyrittäjänä ja tässä epävarmassa maailmantilanteessa en tule palkkaamaan työntekijää (kuin hyvin satunnaisesti) ja en käytä työharjoittelijoita meillä ilmaisena työvoimana, joka on yrittäjyyteni perusta. Vaan ajatus on, että pystyn hoitamaan yksin kaiken hoitolatoiminnan. Yksinyrittäjän tuki on yleensä oma perhe, joka pystyy tarvittaessa auttamaan (loma-aikoina ja viikonloppuisin enemmän). Yksinyrittäjä myös pystyy venyttämään työpäiväänsä suuntaan tai toiseen aina tarvittaessa.


Varaustilanteeseen kalenterissa vaikuttaa myös edellisen lisäksi kokonaisuus, joka koostuu muista henkilökohtaisista asioista, mitä en tässä erittele, sekä huolehtiminen omasta levosta eli mikäli en pidä kokonaan vapaita päiviä kuukaudessa, niin vastaavasti pidän joinakin päivänä vähemmän hoitolaisia, joka mahdollistaa kevyempiä päiviä. Moni minut tunteva tietää, että teen tätä työtä enemmän sydämellä – kuin rahankiilto silmissä.


Muutoksia koirahoitolan tulo- ja lähtöaikoihin


Tähän saakka olen pystynyt sopimaan koirien tuonti- ja hakuajat aina sopimuksen mukaisesti, mutta nyt hoitopaikkojen lisääntyessä joudun tekemään siihen muutoksia, jotta voin taata koirille omat rauhoittumisajat. Tästä päivästä lähtien, koirien tuonti- ja hakuajat arkena ma-pe ovat klo 7-10 ja klo 15-18, viikonloppuisin la-su klo 8-10 ja klo 15-18, tarkka aika tulee kuitenkin sopia entisen tavan mukaisesti. Poikkeusaikoja vain erillisen sopimuksen mukaan, jolloin hintaan tulee palvelumaksu 15 eur (sis alv24%), lukuun ottamatta Force majeure tilanteet, mitkä eivät johdu asiakkaasta (esim. lentokone on myöhässä). Tämä muutos astuu voimaan heti uusiin varauksiin, tätä ennen tehdyt varaukset säilyvät ennallaan sovittujen aikojen mukaisesti.


Lokakuisin terveisin,

Mari, Koirahoitola Lumetta yrittäjäKuva Iina Paavola

296 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page