top of page

Koirahoitola Lumetan yrittäjän vuoden vaihteen ajatuksia


Koirahoitolan ensimmäinen kuukausi


Koirahoitolan ensimmäinen toimintakuukausi lähenee loppuaan ja on aika miettiä, miten toiminta on lähtenyt käyntiin. Olen kiitollinen siitä, vaikka tämä aika pandemian vuoksi on mitä on, voin kuitenkin ilokseni todeta kuinka kiinnostuneita ihmiset ovat olleet toimintani aloitukseen. Asiakkaita ei ole ollut vielä paljoa, joten en voi kehuskella kuinka toimintani on lähtenyt hurjalla laukalla käyntiin. Olen kuitenkin tyytyväinen, koska uskalsin aloittaa juuri nyt tässä vaikeassa tilanteessa, jossa moni yritys on joutunut laittamaan lapun luukulle. Ajattelin, että nyt on hyvä hetki aloittaa rauhassa toiminta ja saan siitä pikkuhiljaa toimintani varmaksi. Sillä kukaan ei ole seppä syntyessään.Tutustu koirahoitolaamme


Muutama asia on mielestäni tässä aloituksessa erityisessä asemassa ja haluan kertoa näistä havainnoistani myös teille. Ensimmäinen asia on toiminnan avoimuus. Kerron mielelläni koirahoitolan toiminnasta ja mitä päivän aikana hoidokkien kanssa tehdään. Tutustumaan toimintaan voi tulla milloin vain ja se on melkeinpä suotavaa ennen ensimmäistä hoitokertaa. Toki tänne voi tulla myös ilman tutustumista, se ei ole edellytys hoitoon tulolle. Tällaisessa tilanteessa toivon, että tuojalla on hetki aikaa katsoa karvakaverinsa kanssa yhdessä paikkoja, jotta molemmat voivat paremmin mielin aloittaa hoitojakson. Onhan se kaikkien etu, että on tieto, millaiseen hoitopaikkaan rakkaan lemmikkinsä jättää eikä sitä tarvitse jäädä sitten miettimään.

Koiran luottamus koirahoitolaan


Toinen asia, mikä mielestäni tärkeää, on hoidettavan koiran luottamuksen saaminen. Ei parempaa palkintoa voi olla, kuin se hetki, kun häntä heilahtaa ja nappisilmät katsovat sinua odottavaisena – mitä tehdään? Tai iloinen joukko ulkoilee ja saa toteuttaa itseään kaivamalla kuoppaa tai nuuskimalla jäniksen jälkiä ja haukkua estoitta. Kun voit istua hoidettavan koiran kanssa ja silittää hellästi, jutella mukavia ja toinen käpertyy viereesi. Kun kieli lipaisee poskesta ja pää työntyy kainaloon. Tai koira, joka ei vieraassa paikassa yleensä syö – syökin hyvällä ruokahalulla ruokansa. Näistä asioista tiedät onnistuneesi. Varsinkin, jos tämä sama hoidettava tulee vielä hoitoon uudestaankin. Kuinka saan koiran luottamuksen? Kuten yleensä ihmisilläkin, se pitää ansaita. Monesti sanon, kyllä koira koiran tuntee. Olemalla oma itseni, lukemalla koiraa, olemalla reilu ja rauhallinen. Pieniä asioita, eleitä ja ennen kaikkea – luottamalla koiraan. En vaadi liikoja, annan koiran olla koira ja en turhia analysoi. Pienistä palasista rakentamalla saa myös aikanaan asiakkaan luottamuksen, joka kantaa hedelmää molemmin puolin.

Koirahoitolassa nauttii yrittäjäkin


Minä saan elämyksiä ja toimeentuloa rakkaiden karvaturrien seurassa, ja asiakas saa turvallisuuden tunteen ja huolettoman ajan itselleen, kun tietää millaisissa käsissä rakas kaveri on. Niin, minä teen tosiaan tätä työkseni, jotta pärjään elämässä. Kuten muutkin ihmiset käyvät töissä maksaakseen laskunsa ja syödäkseen joka päivä. Olen valinnut itselleni tämän polun tästä vaikeasta tilanteesta huolimatta. Kun ihminen saa tehdä sitä mitä sydän haluaa, on hän paikkansa tässä maailmassa löytänyt. Olkaa rohkeita, tukekaa toisianne, toteuttakaa haaveitanne ja ennen kaikkea huolehtikaa itsestänne!


Hyvää Uutta Vuotta 2021 kaikille!


Toivottaa koirahoitola Lumetta

104 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page