top of page

Koirahoitola Lumetan syysterveiset – elä jää yksinKoirahoitolamme syysvalmistelut


Syksyn saapuessa huomaamme jälleen, kuinka nopeasti kesä meni taas ohitse. Tulee aika valmistautua pimeisiin keleihin ja kurakauteen - onko valaistus kunnossa, heijastimia ja otsalamppuja saatavilla, pyyhkeitä kuratassuille jne. Vihmova hyinen sade kasvoillamme ei tunnu yhtään niin mukavalta, kuin hyväilevä auringonpaiste tai virkistävä kesäsade. Onneksi ympärillämme on iloinen lauma koiria, niin on kuitenkin hyvä syy ulkoilla säällä kuin säällä.


Koirahoitolamme kannustaa - Muistakaa lähimmäisiä ja ympärillä olevia ihmisiä


Syksy voi olla toisille se paras vuodenaika, esimerkiksi koirahoitolamme yrittäjä rakastaa syksyä. Viileneviä päiviä, pimentyviä iltoja, ruskan ohimenevää väriloistoa, pakkasöitä ja siitepölyn loppumista. Joku kuitenkin voi kokea syksyn ahdistavana ja ei niin miellyttävänä, myös aikana ennen joulua. On taas hyvä hetki muistaa lähimmäisiämme, kysyä kuulumisia ja käydä kylässä. Nyt kun korona rajoitukset höllentyvät, vierailujakin uskaltaa tehdä.


Mitä sinulle kuuluu?


Kolme tärkeää sanaa – mutta vieläkin tärkeämpää on aidosti olla läsnä ja kuunnella, mitä toinen vastaa. Yrittäjämme aikanaan kaupassa työskennellessä huomasi, että joillekin ihmisille se kassahenkilö oli päivän tai jopa viikon tai kuukauden ainoa ihmiskontakti. Heille oli tärkeää saada kertoa jollekin – vaikka vain valituksen kautta, jos ei muuta keksinyt puhua – mitä hänelle kuuluu. Tärkeää siis on, että tällaisenkin kohtaamisen hoitaa oikein, arvostaen palautetta ja ihmisen vaivaa tulla kertomaan. Näin tämä ihminen kokee olleensa arvokas, saanut hetken aikaa itselle toisen kanssa, jolloin tulee tunne, että on huomattu ja saanut hyväksynnän itselleen.


Hymy ei maksa mitään


Ihminen, kuten koirakin, tarvitsee toisia ympärilleen ja haluaa olla hyväksytty – sellaisena kuin on. Ventovieraille hymyileminen voi pelastaa jonkun päivän. Hymy täytyy kuitenkin pitää erossa naurusta. Jonkun itsetunto voi saada kolauksen, jos vastaantulija alkaa kohdatessa ääneen nauramaan. Miten tällainen huomioiminen onnistuu somessa? Voiko somessa käyttäytyä miten vain? Uskon, että tiedämme kaikki tähän vastauksen.


Koirahoitolassamme kohdataan


Muistutamme siis, olemme täällä juuri sinua varten. Meille voi aina tulla käymään ja parantamaan maailmaa. Voimme tarjota koiramaista menoa ja ulkoilua säässä kuin säässä. Toki myös mielellämme hoidamme karvakaverisi, mikäli haluat päästä seikkailemaan, lomailemaan, kyläilemään, shoppailemaan, juhlimaan, elokuviin, perhejuhliin tai mitä ikinä vain haluat tehdäkin ilman karvakaveria. Elä jää yksin!


Lokakuisin terveisin,


Koirahoitola Lumetta

127 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page